Настани

Прес-конференција во општина Карбинци

Општина Карбинци организираше прес-конференција на 10 декември 2021 година, со цел да ја информира јавноста за тековниот проект „Воспоставување дијалог за грижа: наша заедничка одговорност кон иднината“ кој е кофинансиран од Европската Унија преку Интеррег ИПА. Програма ПС Република Бугарија – Република Северна Македонија, и имплементирана во партнерство со Фондацијата „12-ти Чаир“ - Благоевград

Вкупниот буџет на проектот е 103.337,44 евра, кој се состои од 87.836,82 евра придонес на ЕУ и придонес на националните влади

Натпревар за есеј

„Бледо сина точка: Индивидуална одговорност во заштитата на нашиот дом - планетата Земја“
Подобни учесници се деца и млади на возраст од 12 – 18 години

Ќе бидат наградени 4 есеи. Резултатите ќе бидат објавени на 14 февруари 2022 година

Децата се стекнаа со основни знаења и вештини

Општина Карбинци организираше основна обука за превенција и заштита од пожари во ОУ „Страшо Пинџур“ – Карбинци во периодот од 9 до 11. февруари 2022 година. 

Преку интерактивни предавања и практични вежби учениците учеа за пожарите.

Втора групна обука во Штип

Вториот дел од обуката за ранливи лица беше организиран во Штип од 18 до 20 февруари во сала

Најчести причини за пожари, како и закани по здравјето.

Сертификати

Сертификати за сите студенти кои успешно ја завршиле обуката на последниот ден

mk_MK