Нови ресурси

Стратешки план за превенција од ризици во општина Карбинци

Стратешки план за превенција од ризици во општина Карбинци Вклучува анализа и мерки за превенција од ризик за сите предвидени ризици во кризни состојби, како што се пожари, екстремни временски услови, поплави и друго.

Европски корпус на солидарност

Дава информации за тоа како да се приклучите на различни проекти низ ЕУ за да волонтирате.

SALTO мрежа

Обезбедува многу корисни информации и алатки, како и можности за обука за младите

SOLIYA мрежа

Обезбедете неколку програми за он-лајн дијалог за младите, најдобро за младите - за да разговарате и да научите во меѓународна заедница на врсници се Социјалните кругови

2022 година е Европска година на младите

На страницата може да се најдат илјадници активности што се случуваат во различни земји во текот на годината

УНИЦЕФ

УНИЦЕФ обезбедува можности за волонтирање на младите во Северна Македонија периодично; следете ја нивната страница:

Црвениот крст

Црвен крст Македонија секогаш прима нови волонтери

волонтер

Македонски портал за усогласување на волонтери и организации (кои организираат волонтерски проекти)

други

Публикации

За редовни ажурирања за можностите за обука и волонтирање, како и други вести од интерес за младите, ве молиме следете не на ФБ

mk_MK