Кампања

„Секогаш подготвен, секогаш безбеден“

поле, утро, изгрејсонце-6574455.jpg

1. Разработка на концепт за кампањата

Лого, дизајн презентација на идеите на ученикот.

Изработка на концепт за кампањата: лого, дизајн, порака Овој дел од активноста ќе ја спроведуваат средношколци од прекуграничниот регион на волонтерски принцип – секој може да учествува со идеи за елементите на програмата – универзално лого , претставувајќи го прекуграничниот регион, креативен дизајн и моќна порака која може да предизвика граѓански ангажман.

 Посебна веб-страница ќе послужи како платформа за практично презентирање на идеите на ученикот. Намерата е да се формира мрежа на млади, мотивирани и едуцирани за проблематични студенти за управување со ризици кои ќе можат самостојно да ја продолжат соработката по завршувањето на проектот.

2. Организација на Инфо тури во Дупница и Карбинци

Волонтери заинтересирани за управување со ризик и природни и вештачки опасности

Овој дел од активноста ќе се реализира со помош на волонтери заинтересирани за проблематиката на управувањето со ризици и проблематичните природни и вештачки опасности. По изборот, учесниците (преку веб-страницата) ќе поминат низ кратка обука каде ќе се запознаат меѓу себе, ќе научат повеќе за факторите на ризик и областите на ранливост во прекуграничниот регион и ќе им биде доделена одредена улога во рамките на активноста.

Турата има за цел неформално да ги едуцира граѓаните на тема превенција од ризици во општините Дупница и Карбинци и да ја поттикне нивната граѓанска свест преку забавни активности: интерактивни игри, квизови, крстозбори и други.

Инфо денови - НАЦРТ АГЕНДА

12.03.2022 /сабота/Време: 12:00 – 16:00 часот

Локација: БАРГАЛА

13.03.2022 /недела/Време: 12:00 – 16:00 часот

Локација: центар на село Карбинци, преден двор на општинска зграда

14.03.2022 /Понеделник/Време: 09:30 – 12:30 часот

Локација: центар на село Карбинци, преден двор на општинска зграда

повеќе фотографии во Галерија

 

09.03.2022, 10.03.2022, 11.03.2022 инфо Денови во Дупница и Благоевград

[pdf-embedder url=”http://youth4environment.eu/wp-content/uploads/2022/03/Draft-AGENDA.pdf” title=”Нацрт АГЕНДА”]

Обуки

mk_MK